Varför är det bra med massage?

Varför är det bra med massage?

Varför är massage bra?

Massage är manipulation av mjuka kroppsvävnader för att främja en gynnsam fysiologisk förändring. Massage kan användas för att lindra smärta, minska ångest och öka cirkulationen. Cirkulationen till de perifera vävnaderna eller extremiteterna förbättrar rörelsen, vilket kan bidra till återhämtning efter träning eller fysisk aktivitet.

Massage minskar inte bara spänningar och ångest, men massage har också visat sig öka serotoninnivåerna i hjärnan (serotonin bidrar till humör och minne).

Massage är bra av många anledningar; massage kan minska symtom på stress på både psykisk och fysisk nivå, minskar smärta i samband med triggerpunkter, ökar cirkulationen vilket innebär effektivare blodflöde i hela kroppen.

En behandling får musklerna att slappna av vilket förbättrar återhämtningen efter träning eller fysisk aktivitet. Ett ökat blodflöde förbättrar också immunförsvarets funktion.

Stimulering av tryckpunkterna vid massage stimulerar också nervsystemet, vilket kan bidra till hjärnans funktion.

Massage kan också förbättra hållningen genom att slappna av specifika muskler som är spända, vilket är särskilt bra för dem som sitter vid en dator hela dagen eller är idrottare . Massage har visat sig minska kortisolnivåerna (kortisol är ett hormon som frigörs vid stress)

Enligt ny forskning lindrar massage smärta i samband med triggerpunkter, kronisk myofascial smärta och fibromyalgi. Massage kan öka rörelseomfånget efter intensiv träning. Det hjälper också till att slappna av i musklerna, vilket kan underlätta återhämtningen efter träning eller fysisk aktivitet. Massage är en form av beröringsterapi som har använts i århundraden.

Massage kan vara fördelaktigt på många sätt, massage minskar stress och ångest på både psykisk och fysisk nivå, massage minskar smärta i samband med triggerpunkter, ökar cirkulationen vilket innebär ett effektivare blodflöde i hela kroppen

Även om massage inte ersätter traditionella behandlingsformer som medicinering eller sjukgymnastik , kan massage vara ett effektivt sätt att hjälpa till att hantera de symtom som är förknippade med dessa tillstånd. Massage har också visat sig lindra smärta vid huvudvärk och migrän


Kommentarer är stängda.